Case pe structura din lemn

Casa Sibelius

Am conceput acest tip de casa pentru a imbunatati viata si a proteja viitorul copiilor nostri.

Folosind lemnul pentru structura si izolatie, cladirea „respira”. Datorita suprafetelor vitrate mari te simti integrat in natura, dar totodata protejat si beneficiezi in plus la maxim si fara restrictii atat de energie solara, cat si de lumina naturala.

Despre izolatie

Izolatia cladirii, executata din materiale reciclabile (celuloza si fibra de lemn), la fel ca si structura pachetului de geam termopan au fost calculate si executate conform normelor Institutului de case pasive de la Darmstadt, in stransa corelatie cu zona climatica si orientarea casei.

Salvarea energiei

Izolarea foarte buna a peretilor, pardoselii si acoperisului impreuna cu un geam performant este garantia incalzirii casei cu o cantitate minima de energie.
Prin geamurile mari, pozitionate spre sud, energia produsa de razele solare – cea mai curata si naturala energie – patrunde in incaperi in mod direct, fara sistem de instalatii.
Energia odata intrata nu poate scapa dintre pereti tocmai datorita izolatiei superioare. Astfel, iarna, in zilele insorite temperatura interioara din casa creste cu 4-6ºC numai datorita energiei solare.

Asigurarea unui aer proaspat si curat, ca si evitarea umezelii excesive se realizeaza si prin permeabilitatea peretilor (compusi din lemn/celuloza/fibra de lemn – de la interior spre exterior) .

INCALZIREA CONSTRUCTIEI  – se face printr-un sistem performant de incalzire in pardoseala. Astfel setand temperatura in functie de nevoi economisim bani.

ACCESUL IN CLADIRE  – se face cu un sistem biometric cu amprenta digitala. Cheia a fost in locuita cu amprenta pe care nu o poti pierde si nici nu are cum sa iti fie multiplicata.

ILUMINAREA CLADIRII  – se face cu tehnologie led pentru un consum de energie redus.

MOBILITATEA CONSTRUCTIEI  – fiecare casa se proiecteaza in functie de nevoile clientului, reglementarile urbanistice, caracteristicile climaterice ale zonei si buget.

Putem schimba finisajele interioare si exterioare in functie de dorintele beneficiarului. Izolatia cladirii si structura geamurilor (coeficient termic, cu control solar, tratamente speciale etc) se calculeaza in raport cu clima din regiune.

OPTIONAL  – Se pot monta panouri solare pentru apa calda, panouri fotovoltaice pentru independenta energetica (astfel casa devine independenta energetica, dar cu costuri suplimentare) si daca locatia permite se pot monta si pompe de caldura.
Totul depinde de eficienta economica a dotarilor destinate proiectului tau.

casa inteligenta

Prin acest sistem se poate controla iluminatul, jaluzelele exterioare/interioare, deschiderea - inchiderea ferestrelor si usilor, sistemele de siguranta - alarmare incendiu, efractie, sistemele video/ media - muzica, internet, tv, sistemele exterioare de iluminat, irigat etc. Am construit o casa prietenoasa cu mediul, cu o amprenta de carbon mica, dar totodata confortabila si sanatoasa.

O casa asa cum o doresti, pentru viitorul tau si al copiilor tai!

Galerie de imagini