Sticla in forma de U pentru interior si exterior

SIBELIUS SRL distribuie in Romania sticla in forma de U.

statiametrou1

Sticla profilata U glass la statia de metrou Tudor Arghezi – Bucuresti

Sticla in forma de U este destinata proiectelor moderne.

Incepand cu anul 2007, SIBELIUS SRL, distribuie in Romania sticla profilata cunoscuta si sub denumirea de LINIT, PROFILIT, REGLIT, produsa in Germania.

Aboneaza-te la newsletter si vei primi periodic noutati despre sticla profilata U Glass.

Gamă extinsă de produse

Gama extinsa de produse este supusa la dezvoltari continue pentru a indeplini cerintele clientului:
1. – Sticla cu model,
2. – Sticla cu fir de sarma,
3. – Sticla solara,
4. – Sticla profilata – U (de asemenea intarita),
5. – Sisteme de instalare cu rama de aluminiu.

Atuurile Sibelius SRL

Facilitatile de productie ultramoderne (primul cuptor de sticla turnata cu ardere pe oxigen din Europa), flexibilitatea in implementarea cerintelor clientilor ca si parteneriatele solide si cooperarea intre furnizori si clienti constituie atuul companiei.

 

Ce este sticla in forma de U? Un profil din sticla in forma de U existent in latimi de 232 mm, 262 mm, 331 mm, 498 mm si lungimi de pana la 7 metri. Ingredientele de baza pentru sticla din care se face  sunt – nisip, var, carbonat de sodiu, sticla reciclata atent selectata. 

 

Acest amestec trece printr-un proces tehnologic sofisticat de topire intr-un cuptor cu ardere cu oxigen. Apoi se extrage din cuptor sub forma de banda din sticla dupa care trece printr-o serie de cilindri de otel pentru a forma un profil din sticla in forma de U de dimensiuni specifice dupa care este racita intr-un mediu controlat.  Ulterior este taiata automat, se verifica cu atentie si se ambaleaza pentru expediere.

Sistemele de perete de sticla in forma de U au fost instalate in toata Europa timp de decenii.
Astazi, SC  SIBELIUS SRL . ofera sisteme de sticla in forma de U in Romania si Republica Moldova, ca unica alternativa la constructii de interior si exterior, pe verticala si orizontala.

Sticla profilata   U  – supranumita ”Sticla U creativa a avangardei” dupa finalizarea acestui proiect – a fost utilizata de catre arhitectii de la Steven Holl din New York la Cladirea Bloch apartinand Muzeului de Arta Nelson Atkins din Kansas City.

In urmatoarele randuri va oferi o descriere speciala a acestui proiect remarcabil pentru a va convinge inca o data, daca mai este nevoie, de multiple valente ale sticlei industriale Profil U distribuite de SIBELIUS SRL.
La acest proiect a fost folosita sticla speciala cu cantitatea de fier scazuta, mata, solara, securizata, testata la caldura si umiditate.
 
Conceptul
Extinderea Muzeului de Arta Nelson Atkins imbina arhitectura cu peisagistica pentru a crea o forma de arhitectura experimentala. ”Experienta” se desfasoara pe masura ce perceptiile vizitatorilor se schimba in timpul miscarii acestora prin timp si spatiu.
 
Noua cladire anexa Bloch implica gradina de sculptura existenta, transformand intregul Muzeu si imbogatind experienta vizitatorului.
 
Noua anexa se intinde de-a lungul marginii estice a campusului si se distinge prin cinci lentile de sticla ce traverseaza cladirea existenta prin Parcul de Sculptura pentru a forma noi spatii si unghiuri de vedere.
 
Imbinarea inovatoare a peisajului, arhitecturii si artei a fost realizata in colaborare strana cu artistii si curatorii muzeului pentru a crea o relatie dinamica si de a sustine intre arta si arhitectura.
 

Mai degraba decat adaugarea unei mase, noi elemente exista in contrast complementar cu clasicul ”Templu al Artei” datand din 1933.

 

Lentilele de sticla


Cele cinci lentile de sticla alba semnaleaza prezenta Cladirii Bloch in oras.

 
Volumele de lumina modeleaza spatiul dintre ele si in relatie cu cladirea originala si creeaza intervale in peisaj.
 
Lentilele formeaza spatiul interior ce apare de jos in timp ce lumina se joaca in foaier si in galerii. Infinita variatie a luminii si calitatile sale schimbatoare de-a lungul formei si in spatiu reprezinta materialul primar al ladirii.
 
”Lentilele sunt instrumente de iluminat ce capteaza si difuzeaza lumina naturala in interior in timpul zilei si stralucesc in parcul de sculptura noaptea.
 
Straturile multiple de sticla translucida ale lentilelor capteaza, difuzeaza si refracteaza lumina, in unele momente materializand lumina ca pe niste blocuri de gheata.
 
In timpul zilei lentilele proiecteaza cantitati variabile ale luminii in galerii, in timp ce pe urma gradinilor stralucesc cu lumina lor interna in sculptura.’ – Steven Holl
 
Sticla reactioneaza la lumina pentru a crea fenomene imprevizibile: difuziune, difractie, refractie, reflectie, absorbtie.
 

Prima dintre cele cinci lentile formeaza un foaier luminos si transparent cu cafenea, biblioteca de arta si biblioteca invitata si publicul in Muzeu si incurajand miscarea prin rampa spre galerii.

Din foaier o noua axa transversala leaga acest spatiu de spatiile impunatoare ale cladirii originale.

 
La baza lentilelor anexei sta un concept structural imbinat cu un concept distribuitor de lumina si aer: ”Tuburi de ventilatie” transporta lumina in galerii de-a lungul partilor lor inferioare curbate in timp ce sustine sticla suspendata furnizata o locatie pentru conductele HVAC.
 
Cavitatile duble de sticla ale lentilelor aduna aerul incalzit de soare iarna sau il evacueaza vara.
 
Nivelurile optime de lumina pentru toate tipurile de arta sau instalatii media si cerintele de flexibilitate sezoniere sunt asigurate prin utilizarea panourilor controlate de computer si folosirea unui material de izolare translucid special incorporat in cavitatile de sticla.
 
Parcul de Sculptura

”Calea ocolitoare” ce se intrezareste intre lentile spre Parcul de Sculptura isi are completarea sinuoasa in cursul liber prin nivelul continuu de galerii de mai jos.
 
Galeriile organizate in serie pentru a sprijini progresia colectiilor, coboara gradual in Parc si sunt punctate de privelisti ale peisajului.
 
Proiectul noii anexe utilizeaza concepte de constructie sustenabile; gradina de sculptura continua in sus peste acoperisurile galeriei creand zona de sculptura intre lentile si furnizand in acelasi timp acoperisuri verzi pentru obtinerea unui grad ridicat de izolare si pentru controlul apei de ploaie.
 

Integrarea ingenioasa a artei si arhitecturii a inclus un efort de colaborare cu artistul Walter De Maria, unul dintre marii artisti minimalisti ai timpului nostru. Sculptura lui De Maria One Sun /34 Moons este piesa centrala a bazinului din expansiva zona de intrare pavata cu granit. Noul spatiu de intrare este definit de catre cladirea existenta si de catre noile ”Lentile” din Foaier.

 

O sticla speciala profilata U pentru un proiect special

 

Zidul de sticla exterior al fiecarei lentile este format din canale de sticla profilata dubla in forma de U etansate cu izolatie termica translucida.
 
Aceasta sticla produce o stralucire matasoasa in exterior, care refracteaza subtil razele solare directe spre interior.
 
In plus, oxidul de fier, un ingredient de baza al sticlei care produce tipica tenta verde, a fost indepartat intr-un ciclu de productie special.
 
Culoarea mai luminoasa (mai putin verde) a sticlei produse previne colorarea iluminatului operelor de arta.
 
Detalii suplimentare găsiți și aici.,

Galerie de imagini