Sisteme de usi air-lux

Despre air-lux

air-lux

Air-lux este un sistem de usi glisante si un concept unic de etansare.

 

Sistemul de usi glisante air-lux cu panouri glisante de pana la 18 m2 este o dezvoltare a Krapf AG, o companie elvetiana. Air-lux, ofera arhitectilor, proiectantilor de fatade si proprietarilor de cladiri un sistem versatil de ferestre si fatade care este impresionant din punct de vedere arhitectural, estetic si fizic.

Functionalitate si valoare

Air-lux impresioneaza prin cea mai inalta functionalitate si calitate, este lider in ceea ce priveste dimensiunea usilor glisante si atinge cele mai bune valori de testare pentru etanseitate si securitate.

Etanseitate, securitate si robustete

Cu sistemul de etansare brevetat, cu garnitura gonflabila, usile glisante air-lux ofera cea mai buna etanseitate. 

 

Prelucrarea ramelor robuste, filigranate din aluminiu, indeplineste cele mai inalte standarde de calitate. air-lux poate fi adaptat in mod specific la cerintele individuale de securitate pana la RC3.

Tipuri flexibile de deschidere

Cercevelele glisante si geamurile fixe pot fi proiectate flexibil, cu diferite aranjamente, elemente si tipuri de deschideri.

Aplicatii

Usile glisante air-lux pot fi adaptate individual.

Cu diferite configuratii si solutii inovatoare, air-lux ofera multa flexibilitate pentru ideile individuale de la arhitecti si constructori. Fie pentru case private, cladiri comerciale sau cladiri inalte usile glisante air-lux stabilesc standarde arhitecturale cu optiunile lor mari de design (colturi care se pot deschide, fara profil in sticla integrala).

Tipuri speciale de deschidere

Tehnologia patentata air-lux cu etansare pe garnitura gonflabila nu numai ca permite usile glisante care pot fi deschise orizontal, dar este potrivita si pentru tipuri speciale de deschidere:

 • – Deschideri in / pe colt (coltul interior si exterior), cu sau fara stalpi
 • – Deschidere pivotanta
 • – Sisteme usi curbe
 • – Elemente de fatada inclinate cu elemente glisante
 • – Acoperis inclinat sau orizontal si geam de luminator cu elemente glisante ca design special personalizat
 • – Fatade retractabile din sticla. Printr-o simpla apasare de buton fereastra dispare in pardoseala.

In toate aceste modele speciale, cercevelele care se pot deschide sunt 100% etanse, deoarece etansarea pe garnitura gonflabila se adapteaza perfect pentru orice tip de constructie, indiferent de inaltimea ei sau locatie.

Calitate garantata
air-lux reprezinta calitate dintr-o singura sursa – de la proiectare pana la montaj.

De la dezvoltare si planificare pana la productie si asamblare – air-lux este sustinut de 50 de ani de experienta si pasiune.  Arhitectii, proiectantii de fatade si proprietarii de cladiri se pot baza pe cea mai buna calitate, suport competent si securitate completa de planificare.

10 ani garantie pentru etansare, executie si montaj

Usile glisante air-lux sunt fabricate in Elvetia din profile si materiale de aluminiu de inalta calitate. Prelucrarea ramelor robuste si in acelasi timp filigranate indeplineste cele mai inalte standarde de calitate. De aceea air-lux garanteaza o functionare perfecta si ofera o garantie de 10 ani pentru garnituri, rame si accesorii. In plus, echipa noastra de service garanteaza asistenta 24 de ore din 24 pentru clientii air-lux.

Fereastra inteligenta de la air-lux

Cu Smart Window, air-lux arata o parte din viitor: o fereastra inteligenta, interactiva, care este operata prin control vocal si are numeroase functii care depasesc cu mult fereastra „normala”.

Fereastra inteligenta a fost dezvoltata in contextul „Internetul lucrurilor” (IoT) si „Smart Home”. Tehnologiile IoT reteaua obiectelor fizice si virtuale unele cu altele si le permit sa comunice intre ele prin tehnologiile informatiei si comunicatiilor. Scopul acestor tehnologii – precum Smart Windows de la air-lux – este de a creste calitatea vietii, securitatea si utilizarea eficienta a energiei.

Cea mai buna etanseitate din lume

Cu sistemul air-lux de etansare brevetat, cu garnitura gonflabila, ferestrele si usile glisante air-lux garanteaza valori excelente de izolare. Etansarea circular pe toata circumferinta ramei asigura 100% etanseitate dupa inchidere – de exemplu impotriva ploii, vantului si zgomotului. Spre deosebire de sistemele cu garnituri de etansare sau perii, tehnologia air-lux invizibila, aproape fara intretinere, garanteaza performanta constanta a etansarii garnitura gonflabila fara niciun semn de uzura. Acest lucru duce la costuri reduse de intretinere si la o imbunatatire a rentabilitatii investitiei.

Garnitura cu inel pe perimetru ramei asigura etanseitate de 100% dupa ce este inchisa – de exemplu impotriva ploii, vantului si zgomotului. Pentru a face acest lucru, aerul este generat si pompat in garnitura.
Deschidere si inchidere lina

Cand usa glisanta se afla in pozitia „inchis”, garnitura incorporata in cadrul ramei este umflata printr-un puls de la buton si apasa pe profilul tocului usii glisante. In acest fel, golul dintre elementul fix si elementul mobil este intotdeauna complet inchis.

Pentru a deschide usa glisanta, garnitura este golita de aer prin impulsul de la butonul inchis/deschis, apoi se retrage.

Spre deosebire de sistemele cu garnituri de etansare sau perii, aceasta tehnologie air-lux invizibila, fara intretinere, permite usilor glisante sa se miste fara probleme.

Garantie

Siguranta

Cu configuratia sigura air-lux, constructia de baza robusta air-lux poate fi completata cu pachete de siguranta personalizate.

Cu diverse pachete de securitate, air-lux ofera functii de protectie integrate pentru protectia personala si a proprietatii bazata pe nevoi. 

Toate masurile de securitate raman invizibile si nu modifica profilul sau latimea fetei exterioare a profilelor din care este executata usa glisanta.

Siguranta activa prin materiale specifice

Constructia de baza air-lux foarte rezistenta poate fi imbunatatita cu componente mecanice si electronice suplimentare si sticla speciala in modele testate pana la clasa de rezistenta RC3.

Combinatiile speciale de sticla ofera protectie suplimentara daca este necesar:

 • – Sticla securizata laminata in diferite clase pentru rezistenta eficienta la efractie
 • – Sticla cu senzori intergarti pentru sistemul de alarma
 • – Sticla antiglont (clasa P6B sau mai buna)

Dimensiuni:

Dimensiunile maxime pentru elementele glisante si geamurile fixe sunt:

 • – Dimensiune usa glisanta 8.000×3.100 mm (lxh)
 • – Formate speciale individuale la cerere

Avantaje:

– Rezistenta la sarcina vantului (EN 12210) clasa C4 / B4

– Permeabilitatea la aer (EN 12207) clasa 4

– Etanseitate la apa (EN12208) clasa E1500

– Izolatie fonica (EN 14351-1)

Tipuri speciale de deschidere pentru usile glisante:

Usi glisante cu elemente verticale - tip ghilotina, de jos in sus / de sus in jos

Cu elementele verticale tip ghilotina putem avea noi perspective in constructii. Controlul se face automat la simpla apasare a unui buton, in maxima siguranta ce este garantata de radar sau cu sisteme infrarosu.

Geam inclinat, care se poate deschide (decupaje pentru acoperis)

Elemente pivotante care se pot deschide spre interior sau spre exterior

Sistemul pivotant pentru usi si ferestre se deschide atat la interior, cat si la exterior neexistand restrictii pentru forme.

 

Usile pivotante sunt o alternativa impresionanta pentru intrari cu deshideri mari, astfel sistemul de pivotare este proiectat sa asigure functionarea simpla si usoara pentru usi cu greutate de pana la 500 kg.

 

Un alt avantaj al usilor air-lux este ca etansarea cu garnitura gonflabila poate compensa tolerantele de fabricatie pentru forme liber alese, garantand 100% etansare.

Sisteme de usi glisante curbe

Galerie de imagini